© 2017 PixelKingdom.se of Sweden

PIXEL KINGDOM

FAQ

Vanliga Frågor & Svar

 • HUR FUNGERAR SNABB SUPPORT ?

  Ändringar och andra frågor är besvarade inom de närmsta 24 timmarna. Problemet också löst inom de närmsta 48 timmarna o det inte är så att det beror av tredje part.

 • VAD ÄR TABS / SIDOR ?

  nterna sidor på din hemsida såsom HEM/OM OSS/KONTAKT etc.

 • KARTOR AKTIV OCH STATISK

  Statisk karta är en bild på en karta, helt enkelt. Det kan hända att det inte alltid ser korrekt ut, detta beror på skärmstorlek. Aktiv Karta  -till exempel Google eller Hitta.se ger dig olika alternativ såsom satellit, vägbeskrivning, street view och zoom. Detta är speciellt användbart för mobiltelefoner då du direkt kan öppna kartan i din Kart-app!

 • VAD ÄR SEO ?

  SEO betyder Search Engine Optimisation och det finns tre typer: BASIC, PLUS och DEDIKERAD. Vi erbjuder enbart Basic och Plus. Inom BASIC ingår de grundläggande nyckelorden och några metatags. PLUS har ett rikare omfång av metatags, schema.org tags, opengraph (såsom Facebook och Twitter tags) och allmän “structured data”. Detta är vad sökmotorer såsom Google, Yahoo, Bing och Sociala Medier bryr sig om när de letar efter din sida.

 • VAD INNERBÄR ETT KONTAKTSFORMULÄR ?

  Detta är ett alternativt sätt för folk att kontakta dig direkt från din hemsida istället för att du ska ha din mail utskriven. Detta är extremt viktigt för att undvika spam. Du får fortfarande alla mail till din vanliga inbox.

 • VAD ÄR SOCIAL LINKS ?

  I enkelt ordalag så är “Social Link” ikonerna som kopplar samman din hemsida med dina sociala medier såsom Facebook, Instagram, twitter etc. Egentligen är det lite mer komplicerat än så.

 • VAD ÄR TEXT LAYOUT ?

  Desktop Publishning (datorstödd layout) är det som får alla delar i en bok, tidning eller andra trycksaker att ge ett balanserat intryck. Så att bilder, marginaler, text, teckensnitt och storlek hör ihop.

 • VAD ÄR ETT TWITTER CARD ?

  Twitter Card är som SEO men enbart för twitter. Det gör att länken till din hemsida ser bättre ut och att man inte enbart ser text.

 • KAN JAG GÖRA MIN EGNA FACEBOOKSIDA ?

  Ja. Men att hitta de rätta storlekarna och formaten för din bakgrundsbild, profilbild etc kan vara en riktig utmaning. Du kanske också vill länka din Facebook-sida till din hemsida.

 • VAD ÄR 3D MODELLERING ?

  Vi erbjuder 3D-modellering med grundläggande rendering. Vi jobbar dock tillsammans med extremt talangfulla människor som kan ge svar på tal oavsett vad det är du är ute efter, även inom animation.

 • VAD BETYDER RESPONSIV ?

  Responsiv har blivit ett trendigt ord. Men vad det betyder är helt enkelt att vi gör din hemsida redo för att typer av skärmstorlekar och enheter.

 • VAD INNEBÄR PAPPERSVAROR ?

  Detta är alla pappersvaror som ditt företag använder. Saker som kuvert, brevpapper, anteckningsblock etc kan få en lite snyggare “touch” om du sätter ditt din företagslogga!

 • OM FOTO

  Att ha högkvalitativa fotografier gör att ditt företag ger ett mer professionellt intryck. Det finns tre sätt du kan göra detta på.

  1 - Köpa bilder online eller hitta bilder som inte har Copyright.

  2 - Be om vår hjälp med grundläggande foto

  3 - Få mer professionella bilder för en extra kostnad via vårt kontaktnät

 • OM VISITKORT

  Alla behöver ett visitkort. Man kan säga att det är som det andra handslaget. Vi kan tillhandahålla dig med specialutformade visitkort i olika storlekar, redo för tryck där du själv väljer att trycka dem. Du kan också fråga oss om priser för tryck.

 • OM BOKOMSLAG

  Bokomslag, omslag till tidskrifter, häften av olika slag, information för e-böcker och tryckta böcker. Vi hjälper dig att hitta rätt bilder, färger och typsnitt för att ge ett snabbt och attraktivt intryck på dina framtida läsare.

 • OM TRYCKT MATERIAL

  Vi har inte tryckmöjligheter “in-house” men vi litar på en handfull företag inom tryckbranschen som är specialiserade på olika typer av tryck, till exempel visitkort, kartor, t-shirts etc.

 • KAN JAG LÄGGA TILL FLER BILDER ?

  Kan jag lägga till fler bilder?

  Ja. Du kan lägga till så många bilder som du vill. Vi har en fast månadskostnad och vi ger dig gärna råd om vilka bilder som passar bäst vad gäller storlek och kvalité.

 • KAN DU ÖVERSÄTTA MIN WEBB ?

  Ja det kan vi. För tillfället kan vi översätta till engelska, svenska, spanska, norska, danska, italienska och franska.

 • VAD INNEBÄR BRANDING OCH LOGOTYP

  Detta är ett av de viktigaste delarna, om inte den viktigaste, inom branding design. Det är viktigt att spendera tillräckligt med tid för att hitta sanningen bakom vad det är ditt företag säger, känner och handlar om. Med tiden kan detta göra skillnaden mellan dina produkter och någon annans, ge ett tilläggsvärde och skapa kundlojalitet.

   

  Om du känner dig osäker på din logga så är det alltid en bra grej att designa om. Om din logga är gammal och i behov av en uppdatering så rekommenderar vi sig att du “vektoriserar” den, det betyder att vi gör om den i HD så att den är redo för att använda på alla typer av enheter och även för alla typer av tryckt material.

   

  Branding är summan av alla delarna som gör ditt företag igenkännbart. Det är ett system där färger, text och typsnitt, bilder och logotyp jobbar tillsammans som en enhet.

 • OM BROSCHYRER OCH FLYGBLAD

  Broschyrer och flygblad är ett effektivt och ekonomiskt sätt att dela ut tryckt information i stora mängder. Till exempel kan detta vara erbjudanden du ger ut på gatan, rabattkuponger, pizzamenyn du tar med dig hem etc.